Balade artistique, beschrijving. NL

Een spannende expositie in de buitenlucht.

Etend’ART, een kunstenaarsgroep uit de Morvan organiseert een expositie die gaat plaatsvinden in tuinen, schuurtjes, de kerk en andere plekken in het mooie dorpje La Comelle. De groep bestaat voornamelijk uit Franse - en Nederlandse kunstenaars.

Saai wordt de expositie zeker niet. De verscheidenheid van kunstvormen garandeert een interessante 'balade artistique'. De bijzondere (en moeilijke) plekken, stellen de kunstenaars voor een uitdaging en zorgen ervoor dat er kunstenaars met durf meedoen.
De route leidt je langs grote beelden die zacht deinen in de wind. Maar ook langs kleine ontroerende getuigen van herstelwerk aan sokken en lakens uit andere tijden, als stil commentaar op de consumptiemaatschappij.

Te zien is hoe diverse kunstenaar op geheel verschillende wijze met lijnen werken.
  Slenterend door het dorp passeer je abstracte paarden die door de wei lijken te draven en blauwe schapen die dromerig grazen.
En dan zien we ineens een soort grote onhandige insecten, of zijn het designkrukjes?
Getuigen van ingrijpende gebeurtenissen uit het leven van kunstenaars zijn de werken gemaakt met wat achter bleef na een brand, een installatie met zang als verwerking van de dood van een hond, of de stijlverandering van een kunstenaar na een hersenattaque.

Twee kunstenaars hebben enkele van hun bestaande werken proberen te ontdoen van kleur; een uitdaging; hoe 'wit' durven we te gaan.

Bij de werken in de kerk vraag je je af zijn dit vervaagde kiekjes uit het familiefotoboek of een schilderij. Duidelijk is, dat er een connotatie is met de opvallende glas-in-lood ramen die de geschiedenis van verschillende families uit het dorp verbeelden. Grafische fotowerken lijken een hedendaags commentaar te geven op de vormen en kleuren van diezelfde ramen. En de vidéo in de biechtstoel, zal die ons dichter bij de hemel brengen?

Er is nog zoveel meer te zien en te beleven. Een collectief dat ter plekke kunst maakt, textiele werken, camera obscure, fotografie, sculpturen en een kunstmarkt.

Ateliers ouverts 2019 autour Etang sur Arroux

Circuit des Ateliers ouverts 17 et18 AOUT 2019 Samedi 13h à19h30 – dimanche 11h à 19h Une façon unique de découvrir le Sud du Morva...